Acasă Forum Discuții Generale Implementare concretă

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • pîrvualexandru
  Participant
  Post count: 1

  Dat fiind că nu am apucat să citesc tot ce ați scris pe subiect, deci nici nu știu dacă ați atins punctul ăsta, cum anume s-ar putea efectua realistic această reînoire/reînlocuire de constituție? (pe care și eu mi-o doresc)

  Awareness-ul pentru asta poate fi dat, mai ales în anumite bule, dar este cale lungă până la a educa masa întreagă a României, mai ales cei cu picioarele precum rădăcinile copacilor în „este bine și așa” (mai ales din frică de daune sau eforturi uriașe), apăi până la a face o majoritate care să scoată prin vot o asemenea revizuire; față de care majoritatea clientelarilor și a powerholderilor au repulsie și așteaptă cu bucurie să o zdrobească sau să o lase să se înece, ori să îi taie reachul/să îi omoare semințele.

  Se înțelege că se face în timp îndelungat și posibil scopul nu va fi realizat în lifetime-ul nostru, dar există șansa ca prin cale democratică să se facă aproape niciodată.

  Considerați și o posibilitate după lărgirea numărului partizanilor ca aceștia să producă o revoluție în scopul instaurării posibilei constituții?

  Chiar dacă pare, nu încercam să descurajez, ci mai degrabă eram curios cum am putea-o face posibilă și am trece-o în factual, nu doar în dorință.

  Admin
  Keymaster
  Post count: 7

  Nota 10 pentru domnul Pirvu care gandeste de unul singur 🙂

  Repet ce am scris si pe celelalte thread-uri:

  Inca nu am apucat sa citesc documentatia modulului de Forum, asa ca am sa va rog sa va formatati postarile si comentariile in asa fel incat sa ramana lizibil. Promit ca o sa-l fac sa arate mai decent, dar pana in acel moment, am sa va rog sa-mi iesiti in intampinare.

  Anonymous
  Post count: 3

  ,,Revolutie” e mult spus, plus ca termenul asta da oarecum o nota violenta. De fapt se reaseaza toate cele in fagasul normal.

  Sintagma ,,intoarcere la normalitate” nu inseamna regres. Inseamna permanenta si progres.
  E posibil, bineinteles, mai ales in conditiile in care presiunea pe drepturile fundamentale ale omului e asa de mare, avand ca justificare chioara o aparenta liniste si siguranta.

  Problema care doare este ingradirea progresiva a libertatii de exprimare. A liberului arbitru, in favoarea ideologiei crucii intoarse cu susul in jos, a admiratiei satanice a unei ,,tabula rasa” pentru tot ce inseamna umanitate.

  • This reply was modified 2 years, 11 months ago by Admin.
  Constitution Project
  Keymaster
  Post count: 2

  Nu am un răspuns doar niște ipoteze.

  Am pornit proiectul fiindu-mi clar că e posibil să nu vedem o schimbare în timpul vieții noastre. Însă cert este că undeva trebuie început și e de sperat că încetul cu încetul vom populariza nu numai ideea reformei constituționale ci și motivele pentru care reforma este necesară.

  În mod normal implementarea peste noapte a unei noi constituții ar presupune probabil un eveniment de impact major care nu ar prea fi de dorit. După cum știm bine, liberalismul, conservatorismul nu se prea împacă cu revoluțiile. Schimbările bune și durabile se implementează treptat și cu răbdare, dar dacă totuși are loc un eveniment de anvergură e bine să avem temele făcute.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Acasă Forum Discuții Generale Implementare concretă