Acasă Forum Discuții Generale Trebie sa lasam guvernul sa se imprumute?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Post count: 3

Cred ca nivelul de indatorare pe pietele financiare externe/institutii bancare ar trebui limitat drastic. Concomitent, as minimiza pana la eliminare sintagma de ,,bani publici” pentru simplul fapt ca asa ceva nu exista. In cazul nostru, nu suntem deloc lipsiti de resurse, si aici ma refer la absolut toate tipurile de resurse necesare unui capitalism sanatos. Eliminarea statului asistentialist, impreuna cu limitarea la o colaborare economica, onesta, deschisa si fara ascunzisuri, cu tarile membre UE, ne-ar aduce mult mai multe beneficii.

In momentul de fata, statul ia aproape jumatate din venit, armata nu este inzestrata asa cum trebuie, se mentin in functiune tot felul de aristocratii bugetare, asta in conditiile existentei unei infrastructuri de comunicatii digitale pentru care altii ar ucide doar sa aiba asa ceva, asadar statul minimal este o necesitate stringenta si ca atare gestionarea banilor de o maniera eficienta.

Asadar….DE CE SA IMPRUMUTAM BANI?!

• This topic was modified 3 years, 1 month ago by Admin.
    • This topic was modified 3 years, 1 month ago by Admin.
    Admin
    Keymaster
    Post count: 7

Inca nu am apucat sa citesc documentatia modulului de Forum, asa ca am sa va rog sa va formatati postarile si comentariile in asa fel incat sa ramana lizibil. Promit ca o sa-l fac sa arate mai decent, dar pana in acel moment, am sa va rog sa-mi iesiti in intampinare.

Admin
    Keymaster

Orice forma de luat decizii pe pielea altora ar trebui refuzata din start. Statul nu imprumuta bani pe propria spinare, ci pe spinarea contribuabililor. Cuplat cu mandatele efemere ale politicienilor, care isi parasesc functia cu mult inainte de aparitia consecintelor propriilor decizii, guvernul e practic incurajat sa:

• imprumute mai mult decat e necesar
    • sa nu gestioneze responsabil sumbele imprumutate
    • si sa deturneze banii catre castiguri politice de termen scrut, dar care-s dezastruos economic pe termen lung
    • This reply was modified 3 years, 1 month ago by Admin.
    Admin
    Keymaster

Am, deci , o problema cu sintagma “statul SE imprumuta”. El nu SE imprumuta, ci NE imprumuta, chit ca vrem chit ca nu vrem.

Admin
    Keymaster

Intrebarea si mai importanta e: sa ne imprumute pentru ce anume?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Acasă Forum Discuții Generale Trebie sa lasam guvernul sa se imprumute?